Tradingview hisse tarama formülleri 1 - Cazip hisseler tespit etme yöntemleri - Borsarazzi

Tradingview hisse tarama formülleri 1 - Cazip hisseler tespit etme yöntemleri

Bu başlık altında bir seri yöntem formül paylaşarak yüzlerce hisse arasından kısa sürede trade e değer hisseleri tespit etmek için çözüm yolları sunacağım..

https://tr.tradingview.com/screener/ adresinden tarama filtreleme ekranına ulaşlıyoruz.
Tarama hakkında hiç bilgisi olmayanlar nasıl yapılacağını kabaca bu https://www.youtube.com/watch?v=n3z5-kMuuyA videodan inceleyebilirler. Daha detaylı başka bir video için https://www.youtube.com/watch?v=vldPSWLHe_U bu adresi ziyaret edebilirsiniz.


1- Kısa vadeli tradeler için rsi 30 dan küçük filtrelemesi
Bu tarama yönteminde aşırı satış yemiş hisseler listelenir. Rsi 30 dan düşük olan hissenin günlük grafiğini incelediğinizde uygun formasyon ve haraketli ortalamalarda fiyatı destekliyorsa muhtemelen kısa bir sürede tepki alacak ve yukarı yönlü hareketler yapacaktır.


2- Macd yukarı kesen filtresi
En yaygın kullanılan indikatörlerden biri olan Macd ile yukarı keser taramasında çıkan sonuçları, rsi, formasyon ve haraketli ortamalarda destekliyorsa alım yönünde pozisyon imkanı verebilir.


3- Ema5 , ema20 yi yukarı keser filtresi
Üstel haraketli ortalamalardan 5 günlük ve 20 günlük periyotların kesişimiyle yapılan tarama sonucunda hissenin bir yükseliş süreci içerisinde olduğu tespit edilir. Hisse grafiği formasyonlar ve farklı indikatörlerle (rsi, macd gibi) desteklenirse alım yönünde karlı bir pozisyon imkanı verebilir.


4- Goldencross taraması

Golden cross olarak bilinen, ema50 nin ema200 ü yukarı kesme taramasıdır. Hisse grafiği formasyonlar ve farklı indikatörlerle (rsi, macd gibi) desteklenirse alım yönünde karlı bir pozisyon imkanı verebilir.



* Filtreleme yaptığınız zaman aralığını buradan değiştirerek günlük grafiklerin dışında daha kısa zaman periyotları veya daha uzun periyotlarda tarama yapabilirsiniz.
Ayrıca; Tradingview tarama yöntemlerini buradan inceleyebilirsiniz.
Tradingview için oluşturulmuş ücretsiz indikatörleri ise buradan inceleyebilirsiniz.




Ara